Kan jeg få fibernet i min bolig?

Kan jeg få fibernet i min bolig?

Har du endnu ikke fået fibernet i din bolig, kan det være, du er i tvivl om, hvorvidt det overhovedet kan lade sig gøre for dig at få en fiberforbindelse hjemme hos dig.

Flere og flere vælger at skifte over til fiber fra ADSL, fordi det lyder mere interessant med 100 Mgbit bredbånd, end at have 20 mbit/s. Men bare fordi dine venner og bekendte får det, betyder det ikke nødvendigvis, at det bare lige sådan kan lade sig gøre, der hvor du bor.

Test om du kan få fiber

Hvis du er interesseret i at vide, om du kan få fiber i din bolig, kan du med fordel klikke dig ind til en af de selskaber, der tilbyder at installerer fibernet. På den måde kan du nemlig hurtigt tjekke, hvordan mulighederne ser ud hjemme hos dig.

Du skal bare indtaste din adresse, og så kan du på et øjeblik finde ud af, om det kan lade sig gøre for dig at få hurtigt internet eller ej. Du kan faktisk nøjagtigt få at vide, hvor hurtig en forbindelse det kan lade sig gøre at lægge ind i din bolig, og om det er via fiber eller ej.

Det er som regel en funktion på enhver internetudbyders hjemmeside, så det er meget nemt at finde frem til et sted, hvor du kan slå din adresse op og tjekke din situation.

Har jeg brug for fibernet?

Men inden du når så langt, kan det være en god idé at tænke lidt over, om du overhovedet har brug for fiber i din bolig, eller om du bare skal nøjes med den forbindelse, du har nu.

Fordelene ved at skifte over til fiber er jo, at du får en hurtigere forbindelse. Derudover kan du også få en højere boligværdi, hvis du på et tidspunkt ønsker at sælge.

Omvendt skal du ofte også slippe en højere pris for dit internet hver måned, da det kan være dyrere at have en fiberforbindelse end ADSL. Så det er værd at tænke lidt over.

Mange vælger at køre uden bredbånd nu om dage

Faktisk er der flere og flere mennesker, der vælger helt at undvære bredbånd i hjemmet. Mange lever jo via deres telefon eller tablet nu om dage, og hvis de så endelig skal på nettet på deres PC eller Macbook, deler de bare nettet fra deres mobil.

En mulig løsning for dig, der ikke ønsker at have nogen former for bredbånd, er at få et mobilabonnement med fri data, og når du så har brug for net på din computer, kan du bare dele internettet fra din mobil. Så er du hurtigt på nettet uden at betale for bredbånd.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.